Selam Yusufsan21 kardeşim.Sorunumu hallettim öncelikle onu söyleyim.Tor öncelikle girilmeyen sitelere seni kuzeykore'deymiş gibi gösterip

girmeni sağlayan bir yazılım.Windozeda bu programın muadili birçok program var.Aynı zamanda tor'un da bir windz sürümü var.
Ben öğretmen olduğum için malum meb'in internetinden her site yasaklı youtube,facebook,gittigidiyor gibi alışveriş siteleri bu sıra yazılmayacak kadar uzun.Bu yüzden böyle bir programa ihtiyaç vardı ve araştırdım buldum.Windowsta ultrasurf diye bi yazılımla engel aşılıyor ama linuxta çalıştırmayı başarsamda firefox ile uymunu sağlayamadım çünkü ie için yapılmış bi yazılım.Gerek de yok zaten çünkü tor çok daha iyi..
Nasıl oldugunu kısaca anlatayım belki ihtiyac duyan çıkabilir.
Öncelikle aşağıdaki kodları kullanarak programları kuruyoruz.
su komutu ile root haklarını aldıktan sonra
yum install tor
vidalia'ya ihtiyaç yok fedorada ama yine de kurun yanında gelen paketlerden ihtiyaç duyulan olabilir(privoxy gibi) aşağıdaki kod ile
yum install vidalia
şimdi geldi firefoxumuza torbutton eklentisini yüklemeye.firefox eklenti sitesine girin torbutton diye arayarak yükleyin eklentiyi.Bu eklenti tor'u aktif ve pasif duruma getirmeye yarıyor.
şimdi tor programını açacağız.
su komutu ile root olarak açmalısınız bunu yeni keşfettim
uçbirime yazılacak komut
su
tor
şimdi tor aktif firefoxu açın ve sağ alt köşede beliren torbuttondan toru etkin hale getirin.
Artık anonym surf için hazırsınız!
kontrol için aşağıdaki linke girin
whatismyipaddress.com
kendinizi kore'de fas'ta almanya'da görebilirsiniz..
Hatam varsa anlayan arkadaşlardan düzeltmesini rica ederim.. Teşekkürler..