FedoraTR Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Download: Fast, Fun, Awesome
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fedora - pppoe ve genel merak ettiklerim  (Okunma Sayısı 1776 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ayrox
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 01, 2011, 13:34:58 »

Merhabalar öncelikle forumunuza yeni üye oldum.Başta şunu belirtmem gerekir ki; maalesef bu sayfaya windows ile bağlanıyorum.Çünkü pppoe sorunum var.

4 senelik linux kullanıcısıyım, doğu akdeniz üniversitesi, bilgisayar mühendisliğinde okuyorum.Pardus ve ubuntu kullanıyordum.Fakat ubuntunun son sürümünden sonra nefret etme seviyesine geldim.Pardusta da sürekli sistem çöküyodu.

Yurdumuzda hotspot bağlantısı mevcuttur.ubuntu ile pppoeconf (tam hatırlamıyorum ismini) ile pppoe ayarlarını yaptım.İnternete bğalanmak için önce wireless sonra pppoe ile bağlanıyorduk.Fakat wireless 30 saniyede bir atıyordu.Tekrar baştan başlatınca, wireless görünmez oldu.Gerçekten sıkıcı bir hale gelmeye bşaladı.
----
Deneyimli, daha güzel bir dağıtım için fedora'ya geçmek istiyorum.64 bit sürümünü indiriyorum şu an.Öncelikle sormak istediğim bir kaç soru var.

- fedora diğer dağıtımlara göre daha kararlı ve desteği daha çok.Yani arabaların mercedes'i şeklinde değil mi ?
- Ağ yapılandırma ve sistem yapılandırmada bir çok dağıtıma göre daha iyi olduğunu duymuştum.Pppoe ve wireless, donanım ile ilgili fazla sorun çıkartır mı ? (casper bilgisayarım var nirvana)
- İlk indirdiğimde internet bağlantısını sağlayamayacağımı düşünürsek, dvd'yi indirip ordan pppoe ayarlarını falan yapabilir miyim ? yani dvd indirmek cd den daha mantıklıdır değil mi ?
- Ayrıca 64 bit indirirsem sıkıntı olur mu ? program vs.. konusunda.32 bitlik problemlar nasıl çalışır ?

teşekkürler.
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2011, 13:36:56 Gönderen: ayrox » Kayıtlı
barış şekerciler
Genel Yönetici
FedoraTR Bağımlısı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mageia - 1

Site
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2011, 13:57:24 »

Ubuntu, Fedora, Debian gibi dağıtımlar en bilinen en kararlı dağıtımlardandır. Ancak şöyle ki, Network Manager gibi uygulamaların durumu da ne Ubuntu'nun ne Fedora'nın ne de Debian'ın elinde. Fedora'nın paketleri, Mandriva ve OpenSUSE'ye göre daha eskidir bunu da belirteyim.
Diğer yandan 32bit indirmeniz tavsiye edilir her yerde.
Sorun Wireless kartınızda da olabilir. Bunu denemeden bilemezsiniz, her dağıtımda aynı sorunu çıkartıyorsa Wi-fi adaptörünüz Linux ile iyi anlaşamıyor demektir Gülümseme
Ubuntu, Fedora, Debian; Mercedes, BMW, Audi gibidir Gülümseme tercih size kalmış Gülümseme (ben BMW seviyorum Kahkaha)
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2011, 13:59:34 Gönderen: barış » Kayıtlı

Soru sormadan önce okuyun!!!

My blog | What is the Matrix -> click here
ayrox
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2011, 14:24:12 »

Teşekkür ederim şimdi dvd indi bakacağım Gülümseme

Bende bmw'yi seviyorum ama marka olarak audi hayranıyımdır aslında Kahkaha mercedesten tiksiniyorum çünkü kıbrıstayım her taksi mercedes.Gözünde değer kalmıyor ama konforu ayrı Kahkaha

Cevap vereceğim duruma göre foruma.

Düzeltme: ayrıca wireless ile sorunum yoktu yani mint, pardus, ubuntu ve debian'da sorunsuz çalışıyordu (çok kararsız bir kullanıcıyım, ama kararlı işletim sistemi istiyorum Kahkaha) . yani wireless'ten olacağını sanmama ama hotspot işlei bozuyor sanırım.
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2011, 14:25:50 Gönderen: ayrox » Kayıtlı
barış şekerciler
Genel Yönetici
FedoraTR Bağımlısı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mageia - 1

Site
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2011, 20:06:47 »

Normal bir şekilde bağlantı sağlıyorsa, Hotspot ile de sağlaması gerekiyor.

Soru sormadan önce okuyun!!!

My blog | What is the Matrix -> click here
Thunderbird
Yazar
Fedora Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Dağıtım : Fedora 16 Verne (x86_64) , F17-Beta KVM

Site
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2011, 19:46:11 »

Merhabalar ; Benden de bir eklenti yapiyim 64 bits ve 32bits sistemlerde hataları ve bazı farklılıkları oluyor şahsen ben 64 bits kullanıyorum her Mavi şapkacı gibi console ve diffde göz ağrıtan sorunlara bakarken kendimi buluyorum (Burda her fedoracı derken fedora support olarak söyliyim:) ) Fedora'da  internet bağlantılarında  ve diğer ayarlarda son kararlı sürümde problem çıkardığını 13 ve 14 'de görmedim. Şahsi kablosuz kartımı tanımıyordu. iyi bir tanıtım sonrası işlevini çok derecede yerine getiriyor. Ralink sağolsun linux destek veriyor. Makinandan bu arada tam performans istiyorsan 64 bit kur 32 bit önerisinde ben karşı değilim ama herkes 32 kursa 64 bit yani kullanmamalıyız bu konuda karar senin ama ben 64 bit ve hatta RAM'de 4 ve üstü isen kernel olarak PAE sistemli kernel ile eklentini yapar ve tam performans alırsın işlemci ve RAM'den daha sonrasında ekran kartı vs diğer donanımlarını kurmasını eğerki problem yaşarsanda yardımcı olabiliriz Gülümseme

Network manager eski olması iyidir stable sürüm bağımlılığı olması için aslında faydalı ama updateleri yapılıyor ve yum ile update yapan gözler iyi bilirki; network manager'de listede zaman zamana yerini alıyor. Gülümseme

Ppoe,dsl,proxy bağlantılarını fedorada yapabilirsin problem olursa burdayız yada iyisimi gözünü karart ( aç terminali Gülümseme ) Ordan direk eth0'a ver ayarı derim Gülümseme) Karar senindir. Gülümseme

Uzun bir konuşma oldu kusura bakmayın elimden geldiğince öneride bulunmak istedim Gülümseme BMW severler için Gülümseme

NOT: BEN FEDORAMI AUDİ'ya benzetiyorum Kahkaha

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: