FedoraTR Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Download: Fast, Fun, Awesome
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: [Çözüldü] 9800 gt 3 gündür uğraşıyorum yapamıyorum  (Okunma Sayısı 1499 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
center
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #15 : Temmuz 27, 2011, 16:06:48 »

masaüstü:  790gx foxconn anakart
                 amd athlon 64 x2 7850
                 zotac 9800  gt 1024
                 2 x 160 gb samsung hdd, 1 tanede 1 tb lik wd black hdd
                 2x2 4 gb ram
                 500 wat da high power güç kaynağı var.

birde notebook var.  onun da i7 2630 işlemci, gt550m grafik kartı 4 gb de ram var.

Thunderbird
Yazar
Fedora Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Dağıtım : Fedora 16 Verne (x86_64) , F17-Beta KVM

Site
« Yanıtla #16 : Temmuz 27, 2011, 19:51:54 »

Lütfen sonuna kadar okumanı öneririm.Tamamen anlamadan işe kalkışman sonucu ekranından olabilir veya bir hata yaratabilirsin.Resmi kurulumdur. Sorumluluk tamamen sana aittir.Benim kendi nvidia kartımıda böyle kurdum  ve hala kuruyordum fedora 15 çıkınca kendi tanıyormuş ancak ben yinede kuruyorum daha stabil olması için.

ekran kartında nvidia kurmak için bir yazıda ben vereyim aslında nvidia init 3 moduna kurulur yani init 3 biraz araştirirsan görsel grafik modu olmadan sadece siyah ekran olucak ekranın sakın bir korkuya kapılma bu sadece bir defalık root olarak login olduktan sonra yapman gereken doğru sürücüyü indirdin tamam güzel şimdi ;

herşeyden önce bunları bir yerede yazabilirsin ;

terminal aç
su ile root ol ;
daha sonrasında ;
"init 3" komutunu yaz ve tekrar giriş yapman gerekcek buraya kadar ekran kararcak artık görsel olmuyacak görseli kapatmak neden çünkü Xorg ayarlarına bir ekleme ve değişim olcak ondan dolayı şart koşuyor.

daha sonrasında tekrar root olarak kullanıcı ismi ve şifreni yazdıktan sonra ;

nvidia'dan indirdiğin sürücünün bulunduğu kısma gitmen lazım

cd komutunu biliyorsundur.Eğerki yeri değiştirmedi isen "Downloads" kısmında olucak türkçe ise indirilenler olucak.

şimdi olay basit ;

chmod +x  nvidia-ekrankarti-sürücün.run   

çalıştırma hakkını veriyoruz daha sonrada

./nvidia-ekrankarti-sürücün.run

Daha sonrasında karşına bir setup çıkcak ve enter ve next diyerek default olarak ayarla ve daha sonra kendi kendine bitirip COMPLETE ettikten sonra yapman gereken tekrar kara ekrana döndüğünde "reboot" kodu ile (tırnaklar yok) bilgisayarı yeniden başlat ve işlem tamamlancaktır.Nvdia kartı orjinal sürücüsü kurulumu nvidia sitesinde de ve fedora sitesinde resmi kaynaklarında böyle anlatılır biraz uzun görünsede tamamen basittir.Fedora ve linux ayrılmaz parça kara ekran olucak.Teşekkür ederim.

center
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #17 : Temmuz 27, 2011, 22:36:59 »

Alıntı
Lütfen sonuna kadar okumanı öneririm.Tamamen anlamadan işe kalkışman sonucu ekranından olabilir veya bir hata yaratabilirsin.Resmi kurulumdur. Sorumluluk tamamen sana aittir.Benim kendi nvidia kartımıda böyle kurdum  ve hala kuruyordum fedora 15 çıkınca kendi tanıyormuş ancak ben yinede kuruyorum daha stabil olması için.

ekran kartında nvidia kurmak için bir yazıda ben vereyim aslında nvidia init 3 moduna kurulur yani init 3 biraz araştirirsan görsel grafik modu olmadan sadece siyah ekran olucak ekranın sakın bir korkuya kapılma bu sadece bir defalık root olarak login olduktan sonra yapman gereken doğru sürücüyü indirdin tamam güzel şimdi ;

herşeyden önce bunları bir yerede yazabilirsin ;

terminal aç
su ile root ol ;
daha sonrasında ;
"init 3" komutunu yaz ve tekrar giriş yapman gerekcek buraya kadar ekran kararcak artık görsel olmuyacak görseli kapatmak neden çünkü Xorg ayarlarına bir ekleme ve değişim olcak ondan dolayı şart koşuyor.

daha sonrasında tekrar root olarak kullanıcı ismi ve şifreni yazdıktan sonra ;

nvidia'dan indirdiğin sürücünün bulunduğu kısma gitmen lazım

cd komutunu biliyorsundur.Eğerki yeri değiştirmedi isen "Downloads" kısmında olucak türkçe ise indirilenler olucak.

şimdi olay basit ;

chmod +x  nvidia-ekrankarti-sürücün.run   

çalıştırma hakkını veriyoruz daha sonrada

./nvidia-ekrankarti-sürücün.run

Daha sonrasında karşına bir setup çıkcak ve enter ve next diyerek default olarak ayarla ve daha sonra kendi kendine bitirip COMPLETE ettikten sonra yapman gereken tekrar kara ekrana döndüğünde "reboot" kodu ile (tırnaklar yok) bilgisayarı yeniden başlat ve işlem tamamlancaktır.Nvdia kartı orjinal sürücüsü kurulumu nvidia sitesinde de ve fedora sitesinde resmi kaynaklarında böyle anlatılır biraz uzun görünsede tamamen basittir.Fedora ve linux ayrılmaz parça kara ekran olucak.Teşekkür ederim.

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Dediklerini aynen yaptım . ama sonuç negatif. bu anlattığınız çekilde opensuse 11.4 de de denedim. opensusede  init 3 komutu çaıştı . siyah ekran da kartın sürücünün bulunduğu yeri gösterdim artı kurulumda başladı. fakt %1 lik bile ilerleme olmadan hata verdi.  fedora da ise hiç başlamadı. init 3 komutu çalışmadı bile.  daha sonra open suse de nvidia.ypm diye bir şey buldum bunu yükleyince kartı gördü fakat mayayı kuramadım maya 2011 i de denedim 2009 u da nededim. bunun dışında fedora da hala sonuç  aynı  fedora 14 ü kaldırıp 15 kde yi kurup onda denemeyi düşünüyorum. ben elimdeki fedora 14 imajını torent sitesinden çekmiştim belki elimde ki kalıp bozuktur :s
Thunderbird
Yazar
Fedora Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #18 : Temmuz 28, 2011, 16:03:17 »

init 3 çalışmadı ? PATH verilmemiş olabilir zannedersem ama bende çalışıyor hala ; ?

Neyse şimdi senin için ufak bir araştırma daha ekran kartın AutoCAD sitesinde onaylanmamış çünkü listede yok sadece senin kartının en üstü olan GTX ve GTX+ olarak konulmuş 2012 maya için gösterdim ancak sonuca pek gitmiyor sana önerim şua olcak MAYA'yı istersen biraz eksiye dön ve Fedora 14 kur çünkü orda Fedora 14 yazıyor orda test edilmiş sanırsam Opensuse'de tam olarak driveri kurduğunu zannetmiyorum çünkü bir kaç değişilik ve ekran kartı kurma moduna geçmemişşin büyük ihtimal değişken noktalar var

Ayrıca Download yaparken HTTP kullan en azından onların onaylı serverlerinden alman ve md5 testleri ile onaylaman CD'ye yazarken düşük hızda ve yine onaylı giderken Fedora'dan problem çıkmaz veya herhangi bir başka iso'da

http://www.autodesk.com/graphics-hardware

burdan bir kontrol et bakalım istersen ; tekrardan MAYA 2012 mevcut ancak sitesinde kuruluma gitmen ve onaylı araştırma raporlarını oku işlemci olarak kontrol et bir noktayı kaçırmış yada en kötü ihtimal donanımın bu programa daha uygun olarak kullanılamıyordur Linux çekirdekde

Günümüz Linux çekirdekleri öyle bir hal aldiki artık yetişimiyor desem yeri olcak Windows 7 bu konuda rahat çünkü driverleri konusunda herhangi bir problem çıkması biraz zor her yerde driverleri kaynıyor ancak Linux çekirdeklerin daha gelişmesi lazım.Fakat düzgün bir kurulum ve uygun seçimler yaparsak ve biraz linux aşinalığı ancak o şekilde aşılıyor bir eski yazımda touchpad'den yaşadığım sorunları aktarmıştım bügün ise şuan touchpad' gayet rahat halletim batarya ve kablosuzda,en büyük derdim olan çift ekran kartı problemimde dahil.Ancak bunlara erişirken hemen hemen tüm ünlü linuxları live USB veya CD olarak denedim gerekirse kurup modifiye geçici diskler gerçekten sayısı gerçekten çok olan denemem oldu. Forumlarda başka sitelerde başkalarının tecrübelerinden de faydanlanmak gerebilir.Biraz hikaye yazısı gibi oldu kusura kalma ; Şimdiki önerim Fedora 14 sistemi kur ve hemen sistemi update et önce en son kerneline eriş ;
Daha sonrasında Fedora 15 olmasın tabi ; update sonrasında

gcc
kernel-devel
make
vim

Bu paketlere sahip olman  nvidia kart kurucan derlemeye çekirdek derleme paketlerine ihtiyaç duyucak çünkü kerneline entegre etmesi lazım

Ama arkadaşlar sana EasyLife önermiş fedora 14 sürümünü indirip ordanda önce deneyerek şansını denemen mümkün ancak ben onu kurunca bu benim nvidia 7600 gs kartımı tanıdı sonucu güzeldi.

Ancak bu olmassa o zaman nvidia'yı kontrol eden modulu blocke etmen gerekebilir.Çünkü fedora 11'den sonra yanlış değilsem nvidia kart driverlerini koymuşlar ancak ben her zaman 12-13-14 üstünde EasyLife ile kurdum.Fedora 15 kurduktan sonra bende nvidia geforce 9800GTS kart satın aldım bende de onuda otomatik tanıdı. Gülümseme ISO'n yanlış olabilir.

Hala tanımassa  bu sefer init 3 yapmayı ve yukardaki yöntemi tekrar denemeni öneririm.

Oda olmassa error nedir onu yollarsan sevincem Gülümseme)

center
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #19 : Temmuz 28, 2011, 22:07:49 »

Alıntı
init 3 çalışmadı ? PATH verilmemiş olabilir zannedersem ama bende çalışıyor hala ; ?

Neyse şimdi senin için ufak bir araştırma daha ekran kartın AutoCAD sitesinde onaylanmamış çünkü listede yok sadece senin kartının en üstü olan GTX ve GTX+ olarak konulmuş 2012 maya için gösterdim ancak sonuca pek gitmiyor sana önerim şua olcak MAYA'yı istersen biraz eksiye dön ve Fedora 14 kur çünkü orda Fedora 14 yazıyor orda test edilmiş sanırsam Opensuse'de tam olarak driveri kurduğunu zannetmiyorum çünkü bir kaç değişilik ve ekran kartı kurma moduna geçmemişşin büyük ihtimal değişken noktalar var

Ayrıca Download yaparken HTTP kullan en azından onların onaylı serverlerinden alman ve md5 testleri ile onaylaman CD'ye yazarken düşük hızda ve yine onaylı giderken Fedora'dan problem çıkmaz veya herhangi bir başka iso'da

http://www.autodesk.com/graphics-hardware

burdan bir kontrol et bakalım istersen ; tekrardan MAYA 2012 mevcut ancak sitesinde kuruluma gitmen ve onaylı araştırma raporlarını oku işlemci olarak kontrol et bir noktayı kaçırmış yada en kötü ihtimal donanımın bu programa daha uygun olarak kullanılamıyordur Linux çekirdekde

Günümüz Linux çekirdekleri öyle bir hal aldiki artık yetişimiyor desem yeri olcak Windows 7 bu konuda rahat çünkü driverleri konusunda herhangi bir problem çıkması biraz zor her yerde driverleri kaynıyor ancak Linux çekirdeklerin daha gelişmesi lazım.Fakat düzgün bir kurulum ve uygun seçimler yaparsak ve biraz linux aşinalığı ancak o şekilde aşılıyor bir eski yazımda touchpad'den yaşadığım sorunları aktarmıştım bügün ise şuan touchpad' gayet rahat halletim batarya ve kablosuzda,en büyük derdim olan çift ekran kartı problemimde dahil.Ancak bunlara erişirken hemen hemen tüm ünlü linuxları live USB veya CD olarak denedim gerekirse kurup modifiye geçici diskler gerçekten sayısı gerçekten çok olan denemem oldu. Forumlarda başka sitelerde başkalarının tecrübelerinden de faydanlanmak gerebilir.Biraz hikaye yazısı gibi oldu kusura kalma ; Şimdiki önerim Fedora 14 sistemi kur ve hemen sistemi update et önce en son kerneline eriş ;
Daha sonrasında Fedora 15 olmasın tabi ; update sonrasında

gcc
kernel-devel
make
vim

Bu paketlere sahip olman  nvidia kart kurucan derlemeye çekirdek derleme paketlerine ihtiyaç duyucak çünkü kerneline entegre etmesi lazım

Ama arkadaşlar sana EasyLife önermiş fedora 14 sürümünü indirip ordanda önce deneyerek şansını denemen mümkün ancak ben onu kurunca bu benim nvidia 7600 gs kartımı tanıdı sonucu güzeldi.

Ancak bu olmassa o zaman nvidia'yı kontrol eden modulu blocke etmen gerekebilir.Çünkü fedora 11'den sonra yanlış değilsem nvidia kart driverlerini koymuşlar ancak ben her zaman 12-13-14 üstünde EasyLife ile kurdum.Fedora 15 kurduktan sonra bende nvidia geforce 9800GTS kart satın aldım bende de onuda otomatik tanıdı. Gülümseme ISO'n yanlış olabilir.

Hala tanımassa  bu sefer init 3 yapmayı ve yukardaki yöntemi tekrar denemeni öneririm.

Oda olmassa error nedir onu yollarsan sevincem Gülümseme)

yazınız için tekrar teşekkür ederim.  önlecelikle şunu belirteyim. fedoranın kde sini ve gnome sini kurdum. gnome yi önce 15 kurmuştum sonra tekrar 14 ü kurdum. kartı 15 de kurmaya hiç uğraşmadım. bütün denemelerim 14 de oldu. ben fedora 14 x86_x64 ün iso kalıbını. fedoranın sitesin bulamadım bu yüzden torent arama motorundan indirdim belki bu yüzden iso hatalı dır. dün de fedora 14 ün dvd sini indirdim onunla kurulum yapıp deneyecem bu dediklerinizi. orda da hata verirse hata yı yazarım tam olarak. tekrardan teşekkür ederim.  bu arada 9800 gt kartınızın markasını öğrenebilirmiyim. benim ki zotac oyunlarda ful çözünürlik ve detay açınca kart acayip ısınıyor sizde de varmı acaba böyle bir sorun. ?
Thunderbird
Yazar
Fedora Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #20 : Temmuz 28, 2011, 23:34:53 »

http://ftp.linux.org.tr/fedora/releases/14/Fedora/x86_64/iso/

Orjinal isolar burda Gülümseme azcık karmaşık desem bile yalan hilesi şu bir önceki sürüm bulmak için şimdi son sürüm 15 doğru

http://download.fedoraproject.org/pub/fedora/linux/releases/15/Live/x86_64/Fedora-15-x86_64-Live-Desktop.iso

Linki kopyalarsan bu var ancak sen 15 kadar sil 14-13-12'yi görcen Gülümseme) Sanırsam isolar için çok uğraşmassın fedoranın bu konuda bilerek bırakmış olması lazım çünkü eski sürüm desteğinde yanlış değilsem en fazla 3 sürüm bu sürümlerde şöyle bir kural var
son sürüm full destek ve update
bir öncekinde update var destek yok
iki öncekinde updaterlerin devamı kesiliyor. destek yok
üç öncede repo yok Gülümseme

Yanlış değilsem bu şekilde idi Gülümseme

Şimdi masaüstüne taktığım karta gelirsek ısınıyor mu hayır tam modeli ise ;

nvidia geforce 9800 GTS

son aldığım kart ise oda sağlam

nvidia sparkle calibre geforce 250 GTS

son iki kartım bu şekilde laptop kartım

ATI Radeon HD 5650 şuan Opensuse'de gayet normal sıcaklıkta altta Soğutucu FAN var sebep laptoplari için 64 bitlisine şart oluyor Gülümseme

Bu arada nvidia zotac serisi kart güzel fakat o ısınma sizde var bu konuda diyeceğim

Temizliğine dikkat ; toz-nem vs varsa temizlenmeli FAN vs diğerleri makina yağı ike yağlanmalı ( püskürtmeli tercih edilir)

Yine enson driver kullanmak lazım. Donanımsal ise halledilir.

Şimdi bu konuda önerimde bu olurdu. Ayrıca eskiden Zotac alıcaktım fakat yorumlarında ısıya dair bir sorun görmedim ? Bu konuda son kullanıcı yorumu sadece resmiyeti yok kişi ne kadar biliyor bilmiyorum sadece standart bir alım önceki genel bakış diyelim.

Birde kartı ısınıyorsa herşeyden sonra hala varsa eğer ;  ekstra bir şekilde havalandırma veya soğutma katarak deneyin eğerki fark ederse ısınma sorunu vardır.Peki bu ısınma sizde performans etkiliyor mu ?

center
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #21 : Temmuz 28, 2011, 23:47:39 »

evet bu ısınma performansı etkiliyor. şöyle anlatayım zotac 9800 gt modellli kartının ısınmasına pek önem vermemiş . kartı komle kablayan aliminyum bir tabaka var bu güzel ama bu tabakaya taktığı fan çok yetersiz kalıyor.  fanı tabakanın uç tarafına ızgaralar arasına yerleştirmişler ama fan küçük kalmış o yüzden . win 7 de modern warf 2 yi 1600x1200 çözünürlükte ve ful grafikler açık durumdayken . kartın aliminyum takası çok ısınıyor fan yetmiyor soğutmaya bu yüzden de kare atlamalar ve hata raporları vermesine sebeb oluyordu. bende fansız kalan kızma 8 cm lik bir kasa fanı taktım sorun kalmadı ama 8 cm lik fan ses yapıyor . ama dediğim gibi bu ısınma olayı sadece oyunların yükdek görüntü ayarlarında oluyor.  bende  9800 gt yi. mac os x için almıştım nvidia kartları sorunsuz çalıştırıyordu. ciddende nvidia mac os x de pek sorun çıkartmıyor .
Thunderbird
Yazar
Fedora Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #22 : Temmuz 29, 2011, 00:18:51 »

Sanırsam olaya sağlam şekilde bakmışşınız ancak ses yapıyorsa ?? Gülümseme sanırsım ses çıkarmayan tiplerden bulmak lazım yada soğutma takmak lazım ona uygun donanımsal konuda sanırsam olaya para giricek o yüzden konuda size kalmış bir durum Gülümseme

Benim 250 GTS kartta bakır çift büyük resimde bile daha küçük zannederdim ama dev gibi iki fan kesinlikle bana Güç kaynağı aldırmaya niyetli gibi çalışıyor Gülümseme Performasn konusunda gayet sağlam şuana kadar full Adobe Photoshop AutoCAD Solidworks ve dün aldığım kardeşime Starcraft II Full grafik sağlam şekilde açlışı ve çalışması var.

MAC OSX derken ? Hackintosh Projesi ? OSx 86 ? Bu konuda birde bir bilgi verirseniz = ?
Yoksa iMac olarak mı ?

center
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #23 : Temmuz 30, 2011, 11:25:12 »

fedora 14'e nvidia.com dan indirdiğim sürücüyü kurabildim sonunda yardım eden herkeze teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Temmuz 31, 2011, 00:42:42 Gönderen: center » Kayıtlı
barış şekerciler
Genel Yönetici
FedoraTR Bağımlısı
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mageia - 1

Site
« Yanıtla #24 : Temmuz 30, 2011, 12:39:35 »

@center, forum kurallarını okuyun lütfen. İmzamdan ulaşabilirsiniz.

Soru sormadan önce okuyun!!!

My blog | What is the Matrix -> click here
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: